Amsterdam Kendo Summer Seminar

Under helgen, 13-15 augusti, reste Juan-Sebastian och Magnus ner till Amsterdam för att delta i Amsterdam Kendo Summer Seminar. Träningen leddes av Iijima sensei (7 dan), Nishino sensei (7 dan), Nabeyama sensei (7 dan och tidigare japansk landslagsmedlem) och Vitalis sensei (7 dan). Seminariet hade ett bra upplägg med tre grupper på olika nivåer med var sin sensei som ledde träningen. Mycket av träningen för vår del fokuserade på graderingen på söndagen. Totalt ställde ett fyrtiotal personer upp på graderingen till söndagen. De flesta till shodan (1 Dan) och nidan (2 Dan). Av de fyrtio var det tio personer som ställde upp för sandan (3 Dan) eller yondan (4 dan). Efter graderingskeikon återstod två till sandan och två till yondan. Nu var det dags för kata. Efter nervös väntan och snabböversättning från Holländska stod det klart att alla fyra hade klarat sin gradering. Juan-Sebastian tog yondan (4 Dan) och Magnus tog sandan (3 Dan). Hela seminariet var föredömligt planerat och genomfört. Många nya bekantskaper knöts och vi ser fram emot nästa års seminarium. Stort tack till senseier och arrangörer.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close