Sugo cup och Etsuko Cup 2012

Den 14-15 april gick GAK Enighets Sugo Cup och Etsuko Cup av stapeln i Heleneholmshallen i Malmö.

Internationella klubbar så som Taiseidokai (Scotland), OSI Kendo & Oslo Kendo (Norge) och danska USG Kendo deltog jämte svenska tävlande från FSKA, IKSU Umeå, Uppsala, Linköping, Shimbukan, Huskvarna, SSK, Wäsby och så klart GAK Enighet som deltog med hela 12 tävlande spridda över alla tävlingsklasserna.

Det årliga eventet inleddes på Fredagen 13:e med goodwill keiko där ett respektabelt antal tävlande deltog med stort engagemang, ledda av speciellt inbjudna 7 dan Sensei Jean-Paul Carpentier, som flög in från Lille i Frankrike.

Helgens tävling inkluderade deltagare och domare från hela Sverige samt ett flertal internationella klubbar. Listan pa de väl respekterade domarna inkluderade förutom ovannämnde Jean Paul Carpentier ocksa Mats Wahlqvist, Joe Imamura, Patrick Bacquin och Eurokendos Young Park med flera.

Dan-klassen och den åtråvärda “Sugo Cup” vanns av GAK Enighets Juan-Sebastian Sato Folatre i en intensiv medalj-match med landslagskompisen Jimmy Cedervall från Uppsala, som tog hem silver. Brons togs av Kåre-Jon Lund, OSI kendo samt Anthony Leong, Taiseidokai (Scotland), och Fighting Spirit gick till Patrick Mortensen från Köpenhamn.

Etsuko cup (dam-klassen) vanns av Michiko Komaki, Wäsby, som återigen fick äran att ta med sig den anrika “Etsugo Cup” hem. Silver gick till Klara Dahlberg, FSKA, och brons till Michaela Ahlstam, FSKA samt Maja Vågberg, IKSU.

I Junior-klassen segrade Jonathan Sunnerdahl, SSK över silvermedaljören Kristoffer Bergman, GAK Enighet, medan brons gick till Johan Finn Rydberg, SSK och Ivar Bengtsson, SSK. Johan Finn Rydberg, SSK, blev även belönad med Fighting spirit priset for juniorklassen.

I Kyu-klassen blev det två medaljer till GAK Enighet, efter att guldet säkrats av SSKs Michael Hörlen. GAK Enighets Vincenzo De Salvo knep silvret och Christian Larsson brons tillsammans med Kristoffer Nilsson från Huskvarna som ocksa blev belönad med tävlingens Fighting Spirit.

Lördagens event avslutades med medaljceremoni, och därefter fri Keiko. Senare på kvällen hölls en middag med underhållning för alla deltagare och domare.

Söndagens lagtävling vanns av FSKA 1, bestående av Micaela Ahlstam, Jun Yamazaki och Christian Strandberg. Silver gick till Fanny Lindström, Josef Segerstedt och Ambjörn Holmkvist från Shimbukan och brons till Uppsala (Jessica Fröberg, Jimmy Cedervall och Kavoos Nasoudi-Shoar) samt kombinationslaget Wäsby with friends (Michiko Komaki, Henrik Johansson från Uppsala och Mikael Leetma, FSKA). Tävlingens Fighting spirit gick till Jesper Olsson, GAK Enighet.

Tävlingen avslutades med medaljceremoni och fotografering, och därefter fri Keiko. Sessionen slutade med några kloka ord fran populäre Sensei Jean-Paul Carpentier, mest minnesvärt (och grovt översatt): “Du måste vinna kampen redan innan du hugger”.

GAK Enighet gratulerar alla vinnare och tackar alla deltagare för ytterligare en lyckad tävling med många intressanta och spännande matcher.

Full lista över alla resultat finns här!

/ Christian Larsson, sekreterare


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close