Stockholm Kendo Open 2013

IMG_0072

Helgen 26-27 Oktober var Sigurd Wallin, Hirosuke Itoh och Aljosa Vuksanovic, som är på besök hos oss i en månad, på Stockholm Kendo open. Det var en mycket lärorik helg med starka deltagare från många olika länder som Sverige, Norge, Tyskland, Danmark, Serbien, Litauen, Lettland, Ryssland, Finland, Japan, etc.

Helgen inleddes på fredagen med fri keiko i FSKAs dojo. Där fanns möjlighet att köra keiko med bland andra sjunde-danaren Frey från Finland som var på besök. Dagen efter var det sedan dags för kyu- dam- och danklass. Sigurd i kyuklassen kom sist i sin pool med E. Olsson och L. Muhl utan att ta en poäng. Efter kyutävlingen var det dags för damklassen som vanns av Micaela Ahlstam i final mot finskan Helene Vanninen.

I danklassen gick Hiro vidare som etta i sin pool med K. Yamazaki och A. Dmitrieva och åkte sedan ut mot A. Hedman. I finalen möttes Nils Björkegård och Henrik Johansson. Björkegård vann efter en spännande upplösning på helgens individuella tävlingar. På kvällen var det ett trevligt sayonaraparty på restaurangen Lilla Asien.

På söndagen var det dags för lagtävling. Enighets lag som bestod av Aljosa Vuksanovic, Sigurd Wallin och Hirosuke Itoh fick heta S.M.J. (Serbia Malmö Japan). Vi kom sedan på att Malmö inte var ett land och enades om att namnet betydde att Serbien och Japan möttes i Malmö. SMJ kom till kvartsfinal genom att slå de ryska lagen Tonbo och Shogun, men åkte ut till slut mot BOHICA som slutigen vann tävlingen efter en rafflande final där en av matcherna bland annat innehöll en nito-användare, en ninjarullning, ett potentiellt brutet finger och mycket energi. Aljosa Vuksanovic tog i prisceremonin emot ett välförtjänt fighting spirit-pris för sin prestation i lagtävlingen!

Helgen avrundades med goodwill keiko.

Skrivet av Sigurd Wallin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close