Vinterträning med Jun Yamazaki

1620708_10151886621180778_1671005415_n

Det var ingen vanlig lördagsträning som jag tog mig upp till, inte för någon på enighet och särskilt inte för mig då jag inte kunnat träna på en månad. Det märktes när jag klev in i omklädningsrummet, några ansikten kände jag igen men många långväga gäster fyllde rummet. Väl inne i dojon kom fler och fler glada och peppade människor inför dagen.

När vi hade fått på oss våra bogu så kom vår gästtränare för dagen in i dojon, Jun Yamasaki. vi hälsade på och var snart igång med träningen. Förmiddagen började med grundläggande forarbete och seme, för att sedan fortsätta med rustningsträning.

Under lunchen var det många trötta som satte sig för att äta lunch efter en lång förmiddag.

Efter lunch började vi med kataträning innan vi började på ett pass av rustnings tävling där Jun bland annat pratade om Tsuki, där var många förutom mig själv som fick en ny insikt om hur man ska göra en bra tsuki. Här finns det en liten del av det som Jun delade med sig till oss under lördagen.

Under den sista timmen var det keiko och uchikomi som stod på programmet och när dagen var slut så var det många som var nöjda med dagen och vi fick alla uppleva ett väldigt hög nivå och inspiration av Sveriges bästa kendo.

/Joakim

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close