Sugo Cup och Etsuko Cup 2014

sugo2014_gruppbild

 

Medan den underbara vårsolen sken över Malmö, så samlades Kendokas från hela Europa i Heleneholmshallen för de årliga tävlingarna Sugo Cup och Etsuko Cup. Över 70 tävlande från Storbritannien, Norge, Danmark, Serbien, Litauen, Sydkorea och Sverige kämpade i 2 dagar om de åtråvärda pokalerna, som i slutändan gick till Henrik Johansson från Wäsby kendo samt Emily Knight från Storbritannien. Henrik Johansson som vann den Öppna klassen tog hem ett speciellt fint pris i form av ett helt nytt Boguset. Speciellt nämnvärt var också att Fighting Spirit priset i Etsuko Cup gick till Enighet Kendo’s Karolina Göransson och att Sigurd Wallin var med i det lag som tog bronsplatsen i lagtävlingen.

 

Huvuddomare detta året var Engelska Sensei Geoff Salmon (7 Dan Kyoshi) som tillsammans med Jean-Paul Carpentier (7 Dan Renshi) från Lille i Frankrike var våra speciellt inbjudna utländska gäster. Våra Svenska domare var Mats Wahlqvist (7 Dan Renshi); Kumi Sato (6 Dan), Nils Björkegård (6 Dan) och Terje Andersen (6 Dan) samt Young Park (Eurokendo), Karolina Göransson (4 dan) och Christian Strandberg (4 dan) från Svenska Kendo Förbundet.

 

Den mixade lagtävlingen var mycket uppskattad, där vi blandade Kendokas helt slumpvis i Skåneinspirerade lag, såsom Möllan Maulers, Turning Torsos, Höllviken Heroes och Zlatanisterna. Till slut segrade ”Triangelens Fight Club”, med Martin Schiöler (DK), Emily Knight (UK) och Aljosa Vuksanovic (SRB) i en super tuff match mot ”Gåsapågar och Töser”, med Ren Watanabe (S), Louise Balla (S) och Thomas Widdows (UK).

 

För första gången hölls också en gradering upp till 4:e Dan, där inte mindre än 15 nya Dangrader delades ut, däribland Enighet Kendo’s Andreas Bexell som tog 1:a Dan och Vincenzo De Salvo och Christian Larsson som båda klarade 2:a Dan.

 

Sayonarafesten hölls Lördag kväll på restaurang Rose Garden i centrala Malmö, där över 80 deltagare, domare och funktionärer samlades för en kväll av god mat och dryck och mycket Kendosnack.

 

Avslutningsvis vill vi tacka våra sponsorer: Eurokendo, Nama Sushi och Malmö stad.

 

/ Christian Larsson, ordförande kendosektionen GAK Enighet

 

Bilder och videos från Sugo Cup och Etsuko Cup 2014

http://www.youtube.com/playlist?list=PLbMi4sFsgp7bzctdpqsIonDFxD_V2ZpU_

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close