Kitamoto

partick

Efter knappt en timme med tåg från Tokyo hamnar vi i en liten lugn stad i Saitama prefekturen. Här, i slutet av juli är det soligt, varmt och fuktigt. Jag hoppar av tåget med två killar, tunga väskor, långa shinai skydd och en lapp i ena handen med vägbeskriningen på hur man ska ta sig dit. Vi hälsar på varandra och börjar leta efter kendohallen: först tar vi till vänster och efter att ha passerat en butik som vi alla kände igen, seven-eleven, så går vi till höger… efter 300 meter är vi framme.
Efter första steget in i den stora byggnaden upptäcker man snabbt att här är ordning och reda.Vi får ett stort välkomnande från funktionärkommitén och blandannat en fin kendobok. Jag ska bo på 3e våningen med Karl-Johan och 6 andra killar från England, Belgien och Frankrike.
61 deltagare från 43 olika länder ger sig in i en hel vecka av djupt kendobad.
Planeringen är millimeter reglerad och vi vet att 6 timmar / dag är det vi kommer att träna under ledningen av 4 fantastiska personer:
Nariaki SATO sensei Hanshi 8-dan,
Tatsuaki KOSAKA sensei Hanshi 8-dan,
Toru TAMURA sensei Kyoshi 8-dan,
Hiroaki TANAKA sensei Kyoshi 8-dan.
Vi får ofta tuffa tränings pass med tusen suburi eller en halv timmes kakarigeiko men också spännande fördjupningsmoment i kihon eller kata övningar. Vissa av oss som inte har nog utnyttjar dojon när temperaturen är ideal: kl 5:30 på morgonen dvs asageiko 1 timme innan första passet. På kvällen också förutom tejping och massage har vi gott om tid för att lära känna varandra och våra instruktörer.

Mitt i veckan har vi studiebesök på Budokan i Tokyo, det är precis dags för den största junior taikai i japan. Ett fascinerande moment där det samlas ett par tusen unga kenshi som tävlar hela dagen. Här också är det ordning och reda: vi ser alla barn strömma förbi oss och sätter sig för en timme lång öppningsceremoni i tystnad. En hel dags tävling börjar därefter, där man känner sig mitt i kaoset trots allt är väl reglerat. Tiden rullar på och utrymmen utnyttjas till varje centimeter. Mammorna, papporna och dem äldre fixar mat och bogu skötsel i läktaren medan tränarna stödjer deras elever där nere.

pat
Kitamoto kendo träningskamp är säkert en av dem bästa tillfällen för att uppleva en full kontakt i kendo som kampsport och kultur. Om du har samma passion som jag, råder jag dig starkt att åka till detta läger i Japan.
– Patrick Bacquin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close