Öppet landslagsläger 2014

6843142805_df3e514698_z

Den 4-5 oktober var det öppet landslagsläger i Upplands Väsby. Nattåget tog Sigurd och Josefin till Stockholm, där vi fick byta till pendeln och var framme i Väsby vid sju-tiden på morgonen. Efter en halvtimmes promenad präglad av en sömnlös natt i en sovkupé delad med bland andra en extremt högt snarkande man, var vi framme vid hotellet. Väl framme tog vi oss en välförtjänt tupplur och begav oss sedan iväg för att av misstag gå till fel adress, bara för att vända om och gå tillbaka till träningshallen som låg precis bredvid hotellet. Där mötte vi Jens Nilsson som hade tagit tåget från Malmö dagen innan.

Väl ombytta var det dags för samling. Terje Andersen och Kumi Sato i egenskap av herr- respektive damcoach för landslaget ledde själva träningen och upplägget på lägret. Christian Larsson från Malmö stod för organisationen. Lägret syftade till att hitta deltagare till VM 2015 som anordnas i Japan denna gången. Jag tror att många var spända, förväntansfulla och taggade för att visa sin bästa kendo. Personligen siktade jag inte på att delta i VM 2015 eftersom det inte är ett realistiskt mål för mig, men det hindrade inte mig från att känna att jag ville anstränga mig till det yttersta.

Vi blev informerade om att det fanns en enkät där vi skulle fylla i lite om oss själva, hur vi såg på vår kendo och vad vi hade för planer gällande landslaget i framtiden. Vi fick också reda på att vi på förmiddagen skulle köra shiai och att alla skulle möta alla samt skriva ned sina resultat på baksidan av enkäten. Främst skulle damer möta damer och herrar möta herrar. Det viktiga var inte att vinna eller göra poäng utan att visa god kendo.

Antal deltagare var över förväntan och alla herrarna hann inte möta varandra innan tiden tog slut. Jag hann till exempel köra fem matcher. Dock var det kul bara att kolla på medan man stod i kö och väntade. Eftermiddagen inleddes med träning i högt tempo följt av keiko. Jag fick tyvärr bryta innan keikon men de flesta körde på bra och stämningen var god. Kvällen avrundades med sayonaraparty på hotellets köksbar.

Dagen efter startade med en kort försening pga dörrproblem och fortsatte med någon timmes träning på förmiddagen. Eftermiddagen var enligt schema vigd åt de som redan var medlemmar i landslaget, men blev istället till en lagtävling som var öppen för alla. Damerna möttes i lag om fyra och herrarna i lag om sex. Efter lagtävlingen var det keiko och sen var helgen slut.

//Sigurd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close