Stockholm kendo open 2014

10717687_10152507939257602_473587240_n

I år åkte Josefin, Sigurd, Max och Joakim till Stockholm kendo open (SKO) från Malmö. Tävlande för Malmö kendoklubb var Sigurd och Joakim. Med full bil begav vi oss och var framme i Stockholm vid niotiden och medverkade alltså inte på den keiko som tog plats i FSKAs träningslokaler på kvällen. Max lämnade oss för att ta sig hem till sig och vi tog in på vårt hotell där vi mötte upp Ellen, Hans och Klas som åkt från Göteborg.

Efter en helt okej natt i vårt fyrabäddsrum gick vi ned för att äta frukost men möttes av en stålridå. Visst ropande senare fick vi komma in och äta en ordentlig frukost allteftersom den serverades. Därefter promenerade vi till hallen för att checka in våra shinaier, betala avgift, byta om och till slut köra igång tävlingen.

Morgonen inleddes med kyutävlingen och juniortävlingen som kördes parallellt. Efter en kort uppvärmning var det dags för tävlingen att sätta igång. Först ut var Sigurd som fick köra första och andra matchen i första poolen. Tung i kroppen, med stukad tå, alltför nervös och fortfarande förkyld var min kendo ingenting att hänga i julgranen och jag åkte ut 2-0 i båda matcherna.

Joakim gjorde en bättre kyutävling. Han tog sig ur poolen för att sedan gå vidare till kvartsfinal. På vägen vände han två matcher där han låg under 0-1. Särskilt den sista vändningen var spännande, då han fick in en ippon tre sekunder innan matchtiden var slut. Matchen fortsatte då till ensho där jagade ikapp sin motståndare och satte en men som säkrade vinsten. I kvartsfinalen pressades han hårt av upprepade attacker från sin motståndare och åkte tyvärr ut.

Josefin i damklassen kom ur sin tvåpool som pooletta. Hon gick därefter en 11 minuter lång nagelbitare till match där många attacker från båda parter resultade i enstaka höjda flaggor, för att slutligen vinna och ta delad bronsplats med Michiko Komaki, Wäsby. I semifinal mötte hon Micaela Ahlstam, FSKA, som fortsatte till en guldplacering.

Josefin åkte tyvärr ur sin pool i dantävlingen. Max kom till kvartsfinal, där han gick till ensho mot Jun Yamazaki men förlorade på hansoku. Kvällen avslutades med sayonaraparty dit vi tog oss med bil. Där käkades det buffé och diskuterades bland annat gröt, schweppes och livet. Viss öl var inblandad.

På söndagmorgonen var det dags för dangradering och sen var det lagtävling. Då vi haft vissa problem med att skrapa ihop en tredje till laget och jag dagen innan valt att stå över, tävlade Joakim med Mattias Devlin och Klas Andersson från Götha kendoklubb, under namnet Grötigheten. Josefin, Ellen och Hans tävlade för Götha. Båda lagen förlorade sin första match. Max lag Line-up gjorde bättre ifrån sig och vann sin första match innan de åkte ut. Dagen avslutades med fri keiko.

Fullständiga resultat finns på SKOs hemsida: http://www.fska.se/sko/results/ . De flesta av de matcher som vi som åkte från Malmö gick kommer eventuellt komma upp på Malmö kendos youtubekanal. //Sigurd

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close