Mitt första SM

DSC_0751

Så lagom trött som man ska vara när det är cup traskade jag ner till stationen för att sätta mig på bussen. Jag skulle ta mig ut till hallen, närmre bestämt Videdalshallen, för att representera Enighet på mitt första SM. Känslan var bra när jag klev in i hallen. Även om jag visste att min pool skulle vara riktig svår så gick jag in med inställningen att försöka köra min kendo.

Första matchen i poolen mötte jag Göran, som blev Svensk mästare 2014, en match som jag förlorade med 2-0 utan haft något riktigt flyt. Match nummer 2 i det individuella mötte jag Isak. Den matchen kändes bättre där jag vågade mer, men matchen slutade 1-0 Isak.

Efter lunchen började vi ladda om, det var dags för lagtävlingen. Juan-Sebastian samlade oss och gick igenom det tankesätt vi skulle ta med oss in i matcherna. Jag skulle gå ut som sista man för oss. I vår första runda mötte vi Uddevalla. En lyckad runda för oss då vi alla vann våra matcher. Som en revansch fick jag möta Daniel som jag mötte i Oslo tidigare i år, en match som han vann efter 13 min ensho. Denna gången gick det annorlunda när jag fick in en kote i slutsekunderna.

Matchen därefter mötte vi Uppsala. Trots vi var en mindre än det andra laget så stod det lika inför den sista matchen. Även denna match skulle bli revansch för mig efter som jag mötte samma kendoka som jag mötte i Stockholm, där jag förlorade. Det var tack vare den matchen som gjorde att jag visste att jag behövde möta hans energi med min egen och matchen slutade 0-0. Uppsala vann sedan i förlängningsmatchen.

I stort sett är jag väldigt nöjd med mitt första SM. Som kronan på verket så tog jag shodan på söndagen, och det var mitt första stora mål inom kendo. Nu väntar nya utmaningar och nya tider.

/Joakim

Annonser

En reaktion till “Mitt första SM

  1. Jag får gratulera.
    私はあなたをおめでとうございます。

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close